23948sdkhjf

3M storsatsar på svensk limmarknad

3M har skrivit ett samarbetsavtal med en av Sveriges största lim- och tejpgrossister Indutradeägda GA Lindberg. Avtalet innebär att 3M nu storsatsar på att etablera sig som leverantör av konstruktionslimmer på den svenska marknaden.

– 3M är sedan tidigare välkända leverantörer av tejper för industrin och vårt mål är att under de kommande åren inta samma position inom konstruktionslimmer, säger Jörgen Eklöf, försäljningschef på 3M. GA Lindberg är definitivt den bästa samarbetspartner vi kan få för att lyckas med det i Sverige.


Limmarknaden i Norden beräknas totalt vara värd 3,6 miljarder kronor och bakom 3M:s satsning ligger ett utökat sortiment av limmer. Bland annat har 3M:s forskare nyligen utvecklat en serie akrylbaserade konstruktionslimmer med flera intressanta egenskaper. Till skillnad från konventionella akryllimmer luktar de inte starkt, når strukturell styrka inom 10-20 min och kan förvaras i rumstemperatur under lång tid istället för i kylskåp.


– Akryllimmerna är i många fall ett bra komplement till epoxilimmer, men på grund av sin enormt starka och obehagliga lukt har de varit svårsålda i Sverige, påpekar Stefan Pettersson, vd på GA Lindberg. De nya limmerna är mycket behagligare att jobba med och är redan nu en säljsuccé i USA.


Genom samarbetet med GA Lindberg får svensk industri nu tillgång till 3M:s nya konstruktionslimmer och Stefan Pettersson spår att de nya akryllimmerna leder till ett teknikskifte även på den svenska marknaden.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078