23948sdkhjf

Ny vattenskärare till 20-årsjubilar

Ölands Vattenskärning i Färjestaden investerar i ny maskin och firar 20 år på marknaden.

Vattenskärmaskinen som levereras av Waterjet Sweden är den första i sitt slag och är utrustad med all den senaste teknologin. Skärytan på maskinen är 4x6 meter och kommer kunna köras dygnet runt och med flera olika jobb samtidigt. Ölands Vattenskärning AB räknar med att kunna öka produktionskapaciteten med 20 procent i och med denna investering.


Ölands Vattenskärning AB har sedan tidigare fyra vattenskärmaskiner levererade från Waterjet Sweden AB varav den äldsta är Waterjets maskinbygge #2, denna maskin kommer nu att få lämna plats åt den nya och säljs vidare av Waterjet Sweden AB.


Senast Ölands Vattenskärning gjorde affär med Waterjet Sweden AB var när företagen tillsammans utvecklade den rörskärmaskin som skär i alla sorters rör men med samma fördelar som planskärningen.


Fakta om vattenskärningen:


Skärsnitt endast 0,76 mm, tolerans 0,10 mm


Fin snittyta, reducerar efterbearbetning


Kall bearbetning, förändrar ej materialet (ex. ingen anlöpning av aluminium, ingen härdzon på kolhaltigt stål, ingen ombildning av rostfria stål)


Åtkomlighet vid komplicerade former

Vattenskärning är skonsamt för miljön, det avger inga gaser eller föroreningar. Sanden som används är natursand och återvinns efter användning.


På bilden från höger Öland Vattenskärnings vd Hans Wreinert och Waterjets försäljningschef i Skandinavien Peter Rüden.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.737