23948sdkhjf

Edströms slog försäljningsrekord

Edströms Maskin sålde 12 maskiner under tre dagar på M.A.X och visade samtidigt en helt ny snabb kapmaskin från amerikanska Doall. En annan unik maskin är den japanska flerspindliga Shimada svarven.
Det småländska tillika internationella företaget tangerade flera försäljningsrekord vid tidpunkten för mässan och på själva mässan. Strax innan sålde den amerikanska tillverkaren Haas maskin nummer 150 000. CNC svarven som såldes är en DS-30SSY med dubbla spindlar och Y-axel. Säljare var Kristin Alexandersson.

Den nya Shimadan kan fås med två eller ända upp till åtta spindlar, vilket minimerar riggtiden. Två chuckar medför ju att den ena jobbar medan den andra utanför laddar och detta sker växelvis.

– Vi visade maskinen på Jönköping Metal Inspiration Days förra året i maj men nu var det dags för mässpremiär, säger Henrik Olsson, vd för Edströms Maskin.


Försäljning av 10 maskiner (alla till en och samma kund) på mässan hade Edströms inte riktigt räknat med, och det blev ytterligare två affärer.



– Även om vi hade ett mässerbjudande så brukar vi normalt sälja 1-2 maskiner på mässorna, säger Henrik Olsson.



Edströms har utökat sortimentet med kapmaskiner. Nykomlingen har det passande namnet Doall det vill säga ”gör allt” och utmärkande är snabbheten.



– Att kapa ett ämne med diametern 60 millimeter tar bara fem sekunder, säger Jan Frideskog som är produktansvarig vid Edströms Maskin.



Kapen finns i tre olika modeller 75, 100 och 150 mm.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078