23948sdkhjf

Inveo-serien utökas med gjutjärn

Sandvik Coromant introducerade två nya skär, ett för stålsvarvning med hög spånavverkningshastighet och ett för gjutjärnsfräsning, nya bearbetningsområden, som täcks in av den nya inveio-tekniken.

Efter att redan ha introducerat skäret GC4325 för stålsvarvning på EMO förra hösten, det första med inveio-tekniken lanserar skärverktygsleverantören GC3330, en slittålig sort för gjutjärnsfräsning. Inveio-tekniken använder kristallorientering i en riktning. I konventionella skärs CVD-aluminiumoxidbeläggning är orienteringen normalt slumpmässig, men i inveio innebär att kristallerna är riktade mot den översta ytan. Detta ska enligt Sandvik Coromant öka verktygslivslängden.



– Skärens prestanda skapar möjligheter för tillverkare att både öka maskinutnyttjandet och avverka mycket metall på kort tid utan att kompromissa med verktygslivslängden, säger Lennart Östlund vid Sandvik Coromant.



Sandvik Coroant har även breddat programet för avstickningssystem med ett skär för bearbetning av djupa spår eller avstickning med långa överhäng. Alla vertyg inom CoroCut QD har övre och undre kylning som ska förbättra funktionen och ge spånkontroll. Ovanpå det finns ”plug and play”-skärvätskeadaptrar och en stabil och användarvänlig fastspänningsmekanism.



I Sandvik Coromants monter fanns ett litet democenter i form av ett bord med olika verktyg som besökarna fick testa verktyg, vilket var populärt. Några som pasade på att klämma och känna på var Bjarne Ullberg och Belmir Dugonjc från Konturverktyg i Hägersten.



– Vi ska tillverka en detalj åt en kund och är på jakt efter ett verktyg för höghastighetsbearbetning som håller fast schucken bra, säger Bjarne Ullberg.



Från höger besökarna Bjarne Ullberg och Belmir Dugonjic som kollade på CoroChuck 90 i Sandvik Coromants monter.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063