23948sdkhjf

Lättinstallerad skärvätskerening

Wallenius Water har lanserat FluidWorker, en produkt utvecklad för att kontrollera bakterier i skärvätskor utan biocider och lätt och snabb att koppla in.

Den nya biocidförordningen inom EU trädde i kraft den 1 september 2013. Systemet gör det möjligt att uppfylla den strängare lagstiftningen som successivt begränsar användningen av hälsofarliga biocider. Genom en kontinuerlig rening är det möjligt att reducera eller helt eliminera tillsättning av biocider.


– Lösningen är kompakt och ansluts direkt till det befintliga skärvätskesystemet. Den levereras färdigmonterad och är enkel att installera. Redan efter kort stund är FluidWorker färdig att tas i drift säger Hans Ahlgren, Affärsområdeschef hos Wallenius Water.


Den aktiva reningsprocessen bygger på Wallenius AOT (avancerad oxidationsteknologi), en kombination av UV-desinfektion och aktivt syre som bryter ner mikroorganismer, helt utan biocidtillsatser. Systemet hanterar både syntetiska skärvätskor och emulsioner, liksom processvätskor inom industrin såsom tvättvätskor och härdvätskor. Under pågående lansering erbjuder Wallenius Water intresserade verkstadsföretag att testa maskinen utan kostnad under en månads tid.


– Att installera biocidfri rening bidrar till en säkrare och attraktivare arbetsplats, stabilare kvalitet samt ökad livslängd på skärvätskan, avslutar Hans Ahlgren.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078