23948sdkhjf

Red Dot Award för Puma SMX

Doosan Machine Tools tillkännagav i mars 2014 att de mottagit ‘The Red Dot Award 2014’ inom området produktdesign för sin serie Puma SMX-multifunktionssvarvar.

– Red Dot Design Award’ är en av världens topp tre designutmärkelser, tillsammans med iF, Tyskland och IDEA, USA. Red Dot utfärdas i tre kategorier: produktdesign, kommunikationsdesign samt designkoncept. Utvärderingskriterierna inkluderar graden av innovation, funktionalitet och ekologisk tillämplighet.


Puma SMX-serien beskrivs av Doosan som nästa generations multifunktionsmaskin. Huvudsakliga fördelar är innovationsrik och ergonomisk design, kraftig uppbyggnad och enkelt handhavande. Puma SMX-serien har dessutom förärats AIDA (Australian International Design Award) och Good Design Award (Korea) utöver nu erhållna Red Dot Design Award.

Doosan Machine Tools har i Korea för första gången tilldelats en s k ’Red Dot Design Award’ inom området verktygsmaskiner. I själva verket är det endast ett fåtal globala tillverkare som hedrats med det prestigefulla priset. Mest anmärkningsvärt är att Doosans serie PUMA SMX-maskiner följaktligen för första gången har emottagit de tre vittomfattande designpriserna, inklusive ’Red Dot Design Award’, bland världens verktygsmaskiner. Detta uppfattas som ett resultat av företagets innovativa kraftansträngningar avseende kvalitet och teknologi.

– Vi har säkrat ett internationellt erkännande för vår designidentitet inom området verktygsmaskiner. Våra ansträngningar att förbättra operatörernas fysiska och psykologiska välbefinnande genom vår innovativa ergonomiska design har uppskattats, säger en av cheferna på Doosan Machine Tools.


– Det förutspås att priset möjliggör att Doosan kan säkerställa en position jämförbar med toppskiktet på marknaden och höja företagets image på ett betydelsefullt sätt.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094