23948sdkhjf

HBM lanserar en ny datainsamlingsmodul

Modulen möjliggör synkrona mätningar av höga elektriska spänningar och andra fysiska parametrar.
Test- och mätteknikföretaget HBM har utökat QuantumX, en modulär plattform för datainsamling,­ med en högprecisionsmodul för spänningar upp till 1000 volt.

Den nya MX403B-modulen i QuantumX-familjen erbjuder fyra differentiella mätkanaler för direktmätning av elektriska spänningar upp till 1000 V med hög isolation för maximal säkerhet. Kombinerad med övriga produkter i QuantumX-familjen kan denna flexibla helhetslösning användas för både mobila och stationära tester och tillämpas på energilagringssystem eller komplexa mekatroniksystem.


Modulen har utvecklats enligt de senaste kraven i standarden IEC 61010:2013 och har certifierats av VDE, en av de största tekniska och vetenskapliga organisationerna i Europa. De fritt programmerbara mätområdena eller 10 V, 100 V och 1000 V, möjliggör insamling av högspänningar och lägre differentiella spänningar från höga potentialer mot referensjord.

Varje kanal är utrustad med analoga antivikningsfilter, digitala filter och 24-bit AD-omvandlare, matar ut data med en samplingshastighet på upp till 100 kS/s/kanal och samlar signalbandbredder av upp till 38 kHz.


Den sömlösa integrationen med QuantumX-familjen möjliggör tidssynkron insamling av mekaniska, elektriska och termiska mätstorheter och digitala bussignaler. De olika QuantumX-modulerna kan integreras i realtid via utgångar som standardiserad spänning, EtherCAT eller CAN och är också lämplig för distribuerad uppkoppling



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141