23948sdkhjf

Fanuc lanserar nytt rundbord

I juli startar produktionen för det nya rundbordet Robocut CCR. Tillvalet är anpassat för företagets α-CiA serie, en trådgnistmaskin.
Det nya tillvalet möjliggör att delen som tillverkas roteras under skärningsprocessen, vilket är väldigt användbart för applikationer såsom PCD skärning och flerbitsskärning. Rundbordet är lätt, kompakt och utlovas ha hög precision. Mätsystemet använder Fanucs egen servomotor och pulsgivare. Servot har även inbyggd isolationskontroll av motor och kablage för att förhindra driftstopp orsakade av isoleringsproblem. Det nya tillvalet möjliggör effektiv och enkel skärning av bitar som är gjorda av extremt hårda material, såsom PCD. Den möjliggör även ökad maskinproduktivitet av flerbitsskärning, utan manuellt arbete.

Med en vikt på endast 16 kilo och 155/170/130mm i storlek, kan rundbordet bära ett arbetsstycke på upp till 40 kilo. Positions noggrannheten är 12 sekunder och den repetitiva noggrannheten går ned till ± 2 sekunder. Produktionen kommer att påbörjas i juli 2014.

– De första färdiga produkterna kommer att finnas tillgängliga för den europeiska marknaden i slutet av augusti, säger Jan-Anders Johansson, försäljningschef för Star Servus, agent för Fanuc trådgnistmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078