23948sdkhjf

Vilka vinner Ungdoms-SM i CNC-svarvning?

Svenska Skärteknikföreningen arrangerar 2014 års upplaga av tävlingen där uppgörelsen mellan åtta lag kan beskådas live i montern på Elmia Subcontractor.
Svenska Skärteknikföreningen är en nationell intresseförening för företag verksamma inom skärande bearbetning och för företag som är leverantörer till dessa. Föreningen ingår i det internationella nätverket Syndicat International du Decolletage (SID). För att driva väsentliga branschfrågor har föreningen etablerat utvecklingsbolaget Skärteknikcentrum Sverige AB (SKTC). SKTC arbetar på uppdrag av föreningens medlemmar men resultatet av arbetet skapar nytta för hela den svenska tillverkningsindustrin. Vi arbetar med utmaningar som för det enskilda företaget kan vara svåra att ta sig an.

Att arrangera Ungdoms-SM är ett sätt att arbeta för att öka intresset för industritekniska utbildningar. Det industritekniska programmet har de senaste åren haft en svag attraktionskraft med ett fåtal sökande, men vi ser en uppåttrend. Den första deltävlingen i Ungdoms-SM är webbaserad och utfördes under vårterminen 2014. Del två skedde i september och baserade sig på ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Den tredje delen är finalen, som går att se live på Elmia Subcontractor. I finalen finns åtta lag representerade från Sveriges teknikskolor. Finalveckan delas upp i kvartsfinaler som pågår under tisdag och onsdag, semifinaler på torsdag och på fredagen koras slutligen det segrande 2-mannalaget i finalen. De som placerar sig på första och andra plats får tillsammans med 2015 års första- och andrapristagare en biljett till Yrkes-SM i Malmö, maj 2016 (http://worldskills.se/yrkes-sm/), som är en kvalificeringstävling till Worldskills. Worldskills 2015 går av stapeln i São Paulo, Brasilien. För Sverige tävlar Vidar Degerheim i grenen svarvning och Robin Prager i grenen fräsning.

Plats: Hall B monter B 01:04

Kvalificerade lag:

Jens Pettersson & Gustaf Amnelius från Mälardalens Tekniska Gymnasium, Södertälje

Markus Johansson & Anton Birgersson från Volvo Gymnasiet, Skövde

Alexander Svensson & Alexander Fele från Kattegattsgymnasiet, Halmstad

Tobias Wänegård & Adrian Schmid från Lichron Teknikgymnasium, Skövde

Elias Råholen & Daniel Karlsson-Jensen från SKF Teknisk Gymnasium, Göteborg

Erik Fors & Pontus Wallner från Bromangymnasiet, Hudiksvall

Rikard Larsson & Joel Hill-Svenningsson från Lichron Teknikgymnasium, Gnosjö

Jonatan Ekmark & Markus Anehäll från Wilhelm Mobergsgymnasiet, Emmaboda

Foto: LG Verktyg i Tumba.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078