23948sdkhjf

En Prima Power stans-vinkelsax till Compo

Det familjeägda företaget har sedan starten 1990 utvecklats till att bli ett av de ledande företagen inom sandwichlimning av system och paneler.
Företaget är idag lokaliserat till sydöstra Sverige, i Fliseryd, i moderna lokaler med modern CNC-styrd maskinpark. Urban Ishagen, vd på företaget, berättar:

– Vi har under en längre tid letat efter en lämplig begagnad stans- vinkelsax. Eftersom den Finn-Power SG5 vi har sedan tidigare har fungerat bra såg vi gärna att det blev en liknande maskin.

Kjell-Arne Thorén, säljare på Din Maskin, har hållit ögonen öppna och till slut hittade vi en fin maskin som fyller vårt behov. Då plåtbearbetning är en del av vårat produktionsflöde så passade det att investera i ytterligare en bra begagnad Finn Power SG6.

– Vi jobbar med sandwichkonstruktioner där plåt är ett av ytskiktet som sedan limmas ihop med fyllnadsmaterialet. Vi investerar i cnc-teknik för att kunna köra enstycksproduktion och vara väldigt flexibla.

Maskinen är en stans- och klippcell för plåtformat 1500 x 3000 mm med en stanskraft på 30 ton. Den har en avancerad styrning av vinkelsaxen och ett stort arbetsområde, snabba axelhastigheter och indexrotationshastighet. Finn-Powers automatiska index system roterar stansen och dynan precist och exakt i respektive verktygshållare med två AC servomotorer. Systemet är inbyggt i maskinens stativ och verktygshållarna är separat monterade i revolvern. Detta ger flexibilitet att byta verktygshållare. Alla Finn-Powers indexstationer kan stansa med full kraft i maximal tjockleck. På bilden: Operatören Fredrik Sjöberg vid den nyinstallerade stans- vinkelsaxen från Din Maskin
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063