23948sdkhjf

Rasch investerar i stansmaskin

Ventilation är nyckelordet för Kistaföretaget men man producerar inte kompletta ventilationsanläggningar.
Koncentrationen för Rasch ligger på några nyckelkomponenter som man utvecklat stor kompetens kring, och som till stor del berör brandsäkerhet. Man bygger spjäll i ett stort antal former och storlekar. Spjällen har två huvudfunktioner: vid normal drift används spjällen för att reglera luftflödet och bidrar till en optimal ventilation. Men den viktigaste uppgiften är att hindra att en brand sprider sig via ventilationskanalerna. Även om själva branden inte får fäste i kanalerna så kan rökgaser sprida sig och flamma upp. Den här delen omgärdas av mängder av bestämmelser, och man har ett kvalificerat laboratorium för att kunna testa att produkterna lever upp till kraven.

Sedan tidigare har Rasch en Safan E-Brake, servoelektrisk kantpress, samt en Safan gradsax från Din Maskin. Nu investerar företaget i en servoelektrisk stansmaskin, Prima Power E5x Compact Express.

− Den är elektrisk och därmed både tystare och energisnålare än en hydraulisk, berättar Richard Uppenberg, säljare på Din Maskin. Dessutom har den en hög noggrannhet och är utrustad med en sorteringsenhet som via detaljluckan automatiskt skickar ut detaljer på upp till 500 x 500 mm till rätt pall.

Även inmatningen av material är automatiserad genom att maskinen har ett eget lager för fullformatsplåtar. Fullformatsplåtar till en sammanlagd vikt av upp till 3 ton kan laddas på ett saxbord.

På bilden: Prima Power Compact Express E5x, kompakt servoelektrisk stansmaskin

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078