23948sdkhjf

Innovativ klampinspänning för grovsvarvning

Iscar har utvecklat ett nytt system för grovsvarvning. Systemet består av en laxspårsinsfästning, som kombinerats med en klampinspänning, vilket utlovas ge rejält stadig och stabil fastspänning av skäret och därmed eliminera behovet av en topp-klamp.
Grovsvarvning kännetecknas av stort skärdjup (4-10 mm) och hög matning (0,4-1,5 mm/varv). Det vanligaste skäret vid denna typ av bearbetning är stora enkelsidiga skär. Skären monteras i en skärbärare med topp-klamp, för att klara av slag och hög bearbetningsbelastning. Denna metod ger färre antal skäreggar per skär samt att topp-klampen kan vara i vägen för spånavgången.

Vid användning av dubbelsidiga skär av G-typen brukar matningen halveras i jämförelse med enkelsidiga skär, medan det nya dubbelsidiga Dove IQ Turn-skäret med laxspårsinfästning kan bearbeta med betydligt högre matning, tack vare spånbrytarens form.

Förhindrar

Dove Oveioturns innovativa inspänning gör det möjligt att hålla det dubbelsidiga skäret stadigt och förhindrar skäret från att lyftas upp av de höga skärkrafterna.

Skäregenskaper:

• Dubbelsidiga skär

• Tre tillgängliga skärgeometrier: Wom-IQ, Comg-IQ och Somg-IQ

• Spånformare R3P för grovsvarvning av stål.

Kundnytta:

• Produktivitet: Dove IQ Turn möjliggör upp till 50procen högre avverkning jämfört med vanliga dubbelsidiga NMG skär.

• Ekonomi: Lägre kostnader tack vare höga matningar som reducerar maskintiden. Fler skäreggar jämfört med enkelsidiga skär.

• Bearbetningsexempel: Med skärbärare Pwxol 3232P-10-TF-IQ och det nya skäret Womg 100716-T3P-IQ kan man längdsvarva med matningar på upp till 3 mm/varv och skärdjup på upp till 2,8 mm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078