23948sdkhjf

Kompatibel med alla medier

Diatom har en nyutvecklad vätsketryckgivare, flowplus16, som är kompatibel med en mängd olika vätskor och program, inklusive enzymer, läkemedel, kritiska ingredienser samt bläck och lim.
ViscoTecs nyutvecklade vätsketryckgivare, flowplus16 har en flödeshastighet på upp till 100 ml/min och är speciellt utformad för dispensering av små doser och påfyllnings- och mätningsapplikationer

Den kompakta, inline, piezo-beständiga sensorn har inbyggd elastomer som överför kraften/trycket till mätcellen - till skillnad från andra tryckgivare som överför kraften via en olja eller liknande media. Dessutom har en vulkning av det tunna elastomermembranet inom den krävda mycket låga toleransnivån gjort det möjligt att integrera elastomen i sensorhusets lilla utrymme.

Ogenomtränglig

Vätskekanalen i givaren är belagd med FFKM-perfluorelastomer som ger en inert och ogenomtränglig inre tätning och överföring av det inre trycket. Designen har inga döda punkter eller underskärningar som hämmar materialflödet, skapar tryckvariationer eller gör rengöringen svår.

Givarens flödeskanal är helbelagd med FFKM som ger optimal resistens mot många aggressiva kemikalier inklusive kolväten och starkt frätande vätskor. Kombinerat med en hög temperaturbeständighet gör detta flödeskanalen tillräckligt robust för att kunna användas i en mängd olika tillämpningar.

FFKM-formeln som används i givaren, har FDA-kompatibilitet, och kan därför användas inom till exempel livsmedelsförberedning, biokemiskt arbete, läkemedel eller genteknik.

Lätt att installera

Flowplus16 är lätt att installera i produktions- och laboratoriemiljöer, och standard utsignalen kan omedelbart integreras i automatiserings- och analysutrustning.

Den nya vätsketrycksgivaren är lämplig för användning i en mängd olika branscher, inklusive laboratorier, läkemedel, forskning och utveckling, elektronik och mikroelektronik, fotonik, processteknik och många andra branscher.

flowplus16 är underhållsfri och kräver ingen kalibrering. Rengöringen är enkel och kan åstadkommas genom noggrann sköljning av den inre strömningskanalen med ett lösningsmedel, såsom isopropanol och efterföljande torkning.

På bilden: Mediet endast är i kontakt med vätskekanalens FFKM-perfluorelastomer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047