23948sdkhjf

Styr över 64 axlar på en millisekund

Nya utmaningar i maskinstyrning kräver avancerade PLC:er. ABB ökar omfånget hos den snabbt växande PLC-familjen - AC500 - med en mycket högpresterande version.
Den helt nya AC500 PM595 har en multiprocessor med prestanda för att klara de mest krävande maskin- och rörelseapplikationerna samt komplex kommunikation. Den nya AC500 PM595 ”Machinery Controller” är optimerad för robust, högpresterande industriell styrning. Den är uppbyggd kring en 1,3 GHz multi-processor med fyra 32-bitars RISC-processor och har en inbyggd ”double precision” flyttalsprocessor. Programminnet är 16 MB och hanterar ett stort utbud av kommunikationsgränssnitt. Den mycket höga beräkningskapaciteten gör att den nya styrenheten kan hantera extremt komplexa uppgifter, som kan vara koordinerade motionrörelser med många axlar, beräkningsintesiva matematiska formler för till exempel realtidstrigonometri för robotik. PM595 har också ett inbyggt gränssnitt för att ansluta ABB:s avancerade säkerhets-PLC vid maskinsäkerhetstillämpningar.

– Den stora beräkningsförmågan hos PM595, och den breda uppsättningen av funktioner och kommunikationsmöjligheter, ger en enorm flexibilitet för programmerare. Det ger en PLC som klarar praktiskt taget alla applikationer. Vi erbjuder våra automationskunder en enda PLC-plattform för ett mycket brett spektrum av applikationer, från litet till stort, säger Jonas Rehnberg, produktchef för PLC AC500 på ABB.

CPU:n erbjuder samma prestanda som en industriell PC, men med en mycket högre nivå av robusthet. Avancerade fleraxliga motion-system är ett annat stort mål, till exempel kan PM595 styra över 64 axlar inom en millisekund. Den lämpar sig också väl för säkerhetskritiska tillämpningar i utrustningar som kranar, gruvhissar och inom industrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078