23948sdkhjf

3D-print närmast Star Trek replikatorn

– Jag tror inte det sedan den industriella revolutionen har funnits en så bred och radikal omprövning av det sätt som vi gör saker och ting på, som idag.
Detta sa Carl Bass, vd för Autodesk vid programvaruleverantörens key note speaker konferens. Företagets årliga event med seminarier under fyra dagar hade lockat 10 000 besökare från hela världen inklusive press till Las Vegas och hotell Mandalay Bay.

Den största förändringen för konstruktören har varit förmågan att arbeta med mycket rikare data. Data som bättre fångar komplexiteten i den verkliga världen.

– Vi ska krossa glaset som skiljer den verkliga världen från den digitala världen för att bättre skapa olika produkter.

– Vad detta innebär är att låta datorn ta på sig mer av det grundläggande arbetet, arbetet med att bygga modellen, Så konstruktören kan ägnas mer tid åt att designa.

Han klargör:

– Program ger sammanhanget för att förstå vad som händer i ditt projekt och ger dig tillgång till samspelet mellan alla inblandade."

– Molnet ger ett naturligt nav för dig att samarbeta.

I denna nya värld, är samarbete och design management inbyggt i allt. Det är inte bara en annan uppgift lagd ovanpå en uppgift.

– En väg ut för 3D-modeller till den fysiska världen är 3D-printern. För 3D-printern kvittar det lika om du skriver ut en kub eller något superkomplicerat, säger Carl Bass.

– 3D-utskrift är det närmaste vi har till Star Trek replikatorn, fortsätter han.

I det påhittade Star Trek-universumet finns en maskin som används för att skapa och återvinna föremål.

På Autodesk arbetar man tillsammans för att tänja på gränserna för 3D-utskrifter och han hänvisade till den 700 miljoners-fond företaget etablerat för att stödja entreprenörer, nystartade företag och forskare som verkligen driver gränserna för 3D-utskrifter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063