23948sdkhjf

Autodesk och HP integrerar 3D-printplattformar

Spark, den första mjukvaruplattformen för 3D-print som är öppen och gratis från Autodesk, integreras med HP: s Multi Jet Fusion-plattform.
En ny utveckling för 3D-utskrifter är på gång att kunna tillämpas, som kommer att påverka industrin kring additiv tillverkning positivt. Autodesk och HP har arbetat tillsammans under en lång tid och delar samma vision att driva teknisk innovation. Nu utökar de två företagen anpassningen av affärsidé och utbud för att driva 3D-printingen ytterligare framåt.

– Vi kör mot en ny industriell revolution som förändrar vårt sätt att konstruera och tillverka saker. Vi har ett gemensamt mål och lovar att göra det möjligt att 3D-printa i högre hastigheter och med högre kvalitet och förbättrad tillförlitlighet.

Autodesks Spark ger byggstenarna för hårdvarutillverkare, mjukvaruutvecklare och materialforskare att fortsätta undersöka gränserna för 3D printteknik. Tillverkaren av 3D-skrivare HP backar upp med sin plattform Multi Jet Fusion och ger ytterligare innovationspotential genom att användarna kan komma åt en rik palett av sofistikerade verktyg såsom design för att skapa och producera utskrifter med många typer av material och egenskaper på en gång.

– Vi har precis börjat inse potentialen i additiv tillverkning och genom att integrera Spark och Multi Jet Fusion-tekniken hoppas vi kunna göra det möjligt för många fler att införliva 3D-utskrifter i sin konstruktion och tillverkningsprocess. Tillsammans kommer vi att inleda en ny era av tillverknings baserad på 3D-print, säger Samir Hanna, Vice President och General Manager, Consumer och 3D Printing vid Autodesk och Scott Schiller, WW Business Director 3D Printing vid HP.

På bilden Local Motors designer Aurel Francois vid den första 3D-printade bilen, möjlig genom plattformen Spark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078