23948sdkhjf

Ovako får ny koncernchef

Styrelsen för Ovako, en ledande europeisk tillverkare av komponentstål, har utsett Marcus Hedblom till ny vd och koncernchef med omedelbar verkan.
Han efterträder Tom Erixon som har utnämnts till vd och koncernchef på Alfa Laval, vilket tidigare har meddelats. Marcus Hedblom började på Ovako som finansdirektör 2011. Hans tidigare karriär omfattar ledande befattningar som ställföreträdande finansdirektör på SAS, vd för Spanair och managementkonsult på McKinsey. Marcus Hedblom, 45 år, har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från Linköpings universitet.

– Jag är glad över förtroendet att ta mig an den här utmaningen. Vi har utvecklat en tydlig strategi som är baserad på teknologiskt ledarskap, starkt kundfokus och operativ effektivitet. En viktig uppgift de kommande åren är att implementera vårt omstruktureringsprogram, där fokus ligger på ökad kostnadseffektivitet och produktivitet. Utmaningarna i en internationell och hårt konkurrensutsatt miljö är många, men jag är övertygad om att Ovako har mycket god potential och förmåga att lyckas, säger Marcus Hedblom
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08