23948sdkhjf

Effektiv energi i processer

Ny mätvärdesomvandlare gör det möjligt att skapa den transparens som behövs för att effektivt hantera energiförbrukningen hos anslutna laster.
ACT20C från Weidmüller är avsedd för strategisk övervakning och optimering av system och processer. Inom exempelvis vindkraftsanläggningar kan detta gälla energiförbrukningen hos anslutna laster som motorer for turbinbladsvinkeln, värmare eller bromsar och information om dess användning och effektivitet.

Omvandlaren använder RMS-metoden (True RMS) för att producera korrekt AC/DC-avläsning även med förvrängda vågformer. Under denna process skapas även information om den anslutna lastens beteende. Detta ger en ökad transparens för feldetektering och -analys. Alla ACT20C omvandlare utlovas leverera exakta strömmätningar med en hög noggrannhet ≤ 0,5% (FSR) och ytterligare statusinformation via Ethernet.

De uppgifter som överförs av ACT20C möjliggör kontinuerlig övervakning av anslutna enheter i fråga om eventuella överskridna nivåer eller sjunker under definierade belastningspunkter samt information om användning och drift. Detta förenklar systematisk system- och processoptimering. Vindkraftverk är perfekta applikationer för Weidmüllers ACT20C mätvärdesomvandlare. Det är viktigt att upptäcka överbelastning eller motor- och bromsanomalier i ett tidigt skede och att även snabbt reagera på dåliga kylfläktar eller rotorbladsavisning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065