23948sdkhjf

Secofräs speedar matning

Seco har utökat företagets Jabro-Solid 2-pinnfräsar med nya utföranden och utlovar avsevärt högre matningshastigheter och avverkningsgrad vid avancerad grovbearbetning.
Vidare blir följden också ett större utbud av långa verktyg för aluminiumbearbetning. Seco har utvecklat den nya mångsidiga pinnfräsen JS554-2C i solid hårdmetall, för universal användning, för att uppnå högsta möjliga matning och avverkning vid avancerad grovbearbetning.

Med avancerad sira-beläggning och en stabil konisk kärndesign kan JS554-2C arbeta med stora radiella ingrepp. Den här funktionen minskar antalet passeringar vid grovbearbetning vilket ger kortare cykeltider för bearbetningen. Dessutom kan JS554-2C användas för grovbearbetning vid sidofräsning med hela skärkantslängden i ingrepp (2,5 x D). Spåndelarna genererar korta spånor, vilket ska förhindra spånstockning i verktygsmaskinen för smidig obemannad drift. Vid jämförelse med andra verktyg i samma serie utlovas JS554-2C ha en mer positiv geometri för de främre skären för att effektivt hantera axiella operationer. Det ökade spånutrymmet vid de främre skären gör också verktyget väl lämpat för spiralinterpolering.

JS554-2C finns i skärlängder upp till 2,5xD och ger användaren möjlighet att välja cylindriska skaft i diametrar från 4 mm till 20 mm eller Weldonskaft i diametrar från 6 mm till 20 mm. Tilläggen till pinnfräsarna JS452-L i solid hårdmetall (längdindex 3) har utformats för att ge hög stabilitet vid långa överhäng, för prestanda i tunnväggig aluminiumbearbetning. Verktyget gör det även möjligt att bearbeta med mycket höga skärhastigheter.

JS452-L har försetts med en polerad HEMI-beläggning av titandiborid (TiB2) med låg friktionskoefficient, som minskar löseggsbildning och vidhäftning från materialet och ger jämn spån- och värmeavgång från skärzonen. Beläggningen innebär mindre förslitning och längre verktygslivslängd.

JS452-L finns i 54 längdutföranden i diametrar från 8 mm till 20 mm, med hörnradier från 0,2 mm till 6 mm och med både Weldon- och cylindriska skaft. Dessutom bidrar det extra snittet i skärgeometrin till att förbättra radieformen och till optimalt spånflöde, vilket är extra användbart vid till exempel bearbetning av konstuktionsdetaljer till flygplan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.736