23948sdkhjf

Vice programchef till PiiA

Från och med den första januari 2016 tillträder Susanne Timsjö som vice programchef för det strategiska innovationsprogrammet PiiA, Processindustriell IT och Automation.
Susanne Timsjö kommer närmast från ABB där hon tidigare varit ansvarig för mjukvaruforskningen i Sverige. För närvarande är hon här ansvarig för det område som kallas User Experience i Sverige. Susanne Timsjö kommer främst att arbeta med strategiska projekt och programaktiviteter.
Precis som nuvarande programchef Anders OE Johansson blir hon formellt anställd vid SICS Swedish ICT Västerås, som är PiiAs administrativa hemvist. För Anders OE Johansson innebär rollen framförallt en stor möjlighet att ytterligare stärka och öka aktiviteterna inom PiiA. Erfarenhet från industrin, brinnande teknikintresse och stark personlighet avgjorde PiiA:s val.
– Jag började på ABB 1999 och efter en kortare sejour hos Bombardier har jag sedan 2012 fram till nu arbetat som ansvarig för mjukvaruforskningen och User Experience i ABB Sverige, berättar Susanne Timsjö.

– Mitt mål har hela tiden varit att arbeta med automation som helhet och skapa en naturlig länk mellan slutanvändare-kund-produktutvecklare, allt för att förstå kundens egentliga behov för att skapa värde. Nya produkter och tjänster bör både vara roliga, enkla och effektiva att använda.

En annan industriell utmaning är att vi står inför en generationsväxling, där de som ska ta över har vuxit upp med digitaliseringen. Hur kan vi matcha företagens behov mot deras kompetens?
– Vi kan inte bara bygga på och höja den ”traditionella” kompetensen, vi måste anpassa oss till nästa generation och ta tillvara på den talang de har, framhåller Susanne Timsjö.

– Vi måste också arbeta för att behålla och utveckla vår innovationskultur, vi har många bra företag men hur får vi dem att stanna och växa i Sverige?

Tanken är att Susanne inleder 2016 som vice programchef, men att det under senare delen av året sker en överväxling mellan henne och Anders OE Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078