23948sdkhjf

Prisvänlig vattenskärare

Årets julklapp? Water Jet Sweden lanserar ett sortiment med standardmaskiner för att tilltala en bredare marknad och utlovar hög kvalitet och prestanda, men till ett lägre pris.
De nya standardmaskinerna har ett utgångspris under en miljon kronor, vilket är en helt ny prisnivå för Water Jet Sweden. Produkterna är resultatet av ett intensivt utvecklingsarbete som pågått i företaget senaste åren.

– Vi har sett en ökad efterfrågan från kunder som vill köpa våra maskiner, men till en funktion och prislapp anpassad till mer grundläggande behov, berättar Lennart Svensson, VD på Water Jet Sweden. För att lösa det har vi utvecklat en ny maskin plattform, vilket också gjort att vi kunnat förenkla en av våra befintliga maskinmodeller. Arbetet ger oss ett nytt sortiment med maskiner till ett mer priskänsligt segment av marknaden.

Kompletta paket

Maskinerna säljs som kompletta maskinpaket där allt ingår: maskinsystem, installation och den utbildning som krävs för att använda systemet, allt för att göra det enkelt att både köpa och tillhandahålla.

– Standardisering är viktigt för att kunna hålla en konkurrenskraftig prisbild. Samtidigt måste men utgå från kundernas behov. Vi har utgått från tre typiska kundprofiler när vi skapat paketen, för att innehållet skall vara så relevant och prisvärt som möjligt, berättar Tony Ryd, Utvecklingschef på Water Jet Sweden AB.

– Sen finns naturligtvis praktiska tillval för de som har mer specifika behov.

Leasingerbjudande

Standardprodukter ger också ökade möjligheter till alternativa finansieringslösningar. Med en mindre kontantinsats och en fast månadskostnad kan nu företag i alla storlekar skaffa sig en kvalitetsmaskin från Water Jet Sweden.

– Vi har inlett ett samarbete Siemens Financial Services. Dom finns i många av de länder där vi är aktiva, vilket underlättar för både oss, våra återförsäljare och kunder, berättar Klas Wallström, Marknadschef på Water Jet Sweden AB.

Nya marknader

Det nya maskinsortimentet öppnar inte bara nya marknadssegment för Water Jet Sweden utan även nya geografiska marknader.

– Det finns många länder där vi ser stor tillväxtpotential tack vare de nya maskinerna. Vi har ett starkt och känt varumärke världen över och nu erbjuder vi dessutom med en av marknadens mest kompletta produktportföljer, avslutar Lennart Svensson.

Maskiner är tillverkade av Water Jet Sweden i Sverige och har samma 5-åriga förlängda mekaniska garanti som de tidigare modellerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049