23948sdkhjf

Mastercam i biblioteket

CNC Software och Sandvik Coromant har meddelat att de ska samarbeta för att integrera verktygsbiblioteket Adveon med Mastercam.
Sandvik Coromants verktygsbibliotek Adveon hjälper Mastercam-användare för att öka bearbetningsproduktiviteten och säkerheten ytterligare, och spara tid vid maskinkonfigureringen. Genom att minska mängden data som måste matas blir informationen mer konsekvent och håller en högre kvalitet.

CNC Softwares Mastercam innehåller lösningar för allt från de enklaste till de mest komplicerade konstruktions- och bearbetningsproblem. Mastercam innehåller toppmodern Dynamic Motion-teknologi för fräsning och svarvning. Den förbättrar tillverkningseffektiviteten betydligt, med kortare cykeltider och längre skärlivslängd.

Adveon har standardiserade metoder som är utformade speciellt för att underlätta snabb och säker CAM-programmering, där användarna kan:

* Utveckla sina egna verktygsbibliotek/databaser

* Välja verktyg för produktionen

* Få överblick över och underhålla sortimentet

* Bygga verktygsuppsättningar snabbt och säkert

* Se resultatet direkt i 2D- och 3D-modeller

* Exportera direkt till Mastercam Tool Manager

Ökar produktiviteten

Adveon fungerar för alla verktygsleverantörer som bygger sin katalog på ISO 13399, vilket utlovas garantera att all geometrisk information är korrekt.Tack vare det öppna katalogområdet kan man markant minska den tid man lägger på att hitta och definiera skärverktyg. Man behöver inte längre leta efter information i kataloger eller tolka data mellan olika system. Detta hjälper i sin tur tillverkaren att snabbt få tillgång till den skärverktygsinformation som krävs för att få fram den lämpligaste bearbetningslösningen tillsammans med de effektivaste skärverktygen. Genom Adveon kan användarna välja de verktyg som man använder i det dagliga arbetet, underhålla och komplettera sortimentet och skapa sina egna verktygsbibliotek genom att kopiera och klistra in data från katalogområdet. Virtuella verktyg kan ”monteras” enligt Sandvik Coromant snabbt och säkert, och data exporteras lika snabbt för CAM-programmering och simulering. Enligt företaget visar också tidigare kundstudier att automatiserad inmatning av skärverktygsdata till CNC-system ökar produktiviteten i NC-programmering genom CAM-system med så mycket som 20 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095