23948sdkhjf

Förarlöst i Brasilien

Semcon och en global fordonspartner tecknar ett nytt avtal inom system för förarlösa fordon. Uppdraget placeras främst i Brasilien som ett led i Semcons globala strategi att involvera spetskompetens från olika länder i högteknologiska utvecklingsprojekt.
Det nya avtalet omfattar initialt tio specialister från Semcon i Brasilien och fyra i Europa som deltar i ett gemensamt utvecklingsprojekt i nära samarbete med kunden. Det var Semcons erfarenhet av att koordinera projekt på olika platser i världen samt tillgången på eftertraktad kompetens lokalt, som gjorde att merparten av uppdraget placerades i Brasilien.

– Genom att flytta delar av projektet dit kan kunden också tillgodogöra sig lägre skatt via det brasilianska stödprogrammet för fordonsindustrin, Inovar Auto. På så sätt bidrar vi till att sänka kundens kostnader samtidigt som vi tillför ytterligare specialistkompetens, säger Markus Granlund, vd och koncernchef på Semcon.

180 medarbetare

Semcon har haft verksamhet i Brasilien sedan 2006 och har idag sammanlagt 180 medarbetare i landet. Det nya projektet omfattar mjukvaruutveckling med koppling till autonom – eller förarlös – körning, och drivs från kontoret i Sao Paolo.

– Semcon finns sedan länge representerat globalt och har väl upparbetade processer för att dela arbete mellan olika länder. I takt med att det blir allt svårare och dyrare att få tag på viss kompetens i Europa, ser vi en stor potential att sprida högteknologiska projekt till fler av våra kontor i världen, säger Markus Granlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062