23948sdkhjf

God öl drog igång andra dagen

Avstamp för Entreprenörsveckan Båstads andra dag blev  grundaren Ulf Stenerhag från ”Not for sale ale”. Hela vinsten går till att stoppa trafficking.
Not for sale ale” är namnet på en öl vars uppgift är att försöka få stopp på trafficking. En god öl får här en helt annan innebörd. Ulf Stenehag mötte på en restaurang en prostituerad från Afrika under en resa i Shanghai. Hon berättade om sin situation. Henns ursprung var från ett land med 80 procents arbetslöshet, hennes föräldrar dog tidigt och hon måste nu försörja sina barn genom att sälja sig. Det var inledningen till start av en öl som nu säljs världen över.

– Vi har minst 30 miljoner i slaveri i världen i dag, vilket är mer än någonsin tidigare. Alla hjälporganisationer kan bara hjälpa med en bråkdel. Traficking är världens tredje största industri. Och ni som håller på med affärer, vem tror ni vinner? frågade sig Ulf Stenerhag.

Varifrån fick han kraften? frågade moderator Lisa von Garrelts från Mentor Communications.

– Alla ville hjälpa till. Jag var 48 år gammal och det var dags för mig. Men det är rätt tid för olika människor och alla kan göra på sitt vis, svarar Ulf Stenerhag.

Entreprenörsveckan Båstad äger rum den 20-22 juni i Båstad i regi av Mentor Communications.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062