23948sdkhjf

Komplett leasingpaket för solkraft

Werels Nordic Light Package är den första kompletta plug-and-play lösningen för produktion, lagring och delning av solenergi i Sverige. Först avsedd för hushållen och inom ett år kan lösningen finnas för industrin.
Werel planerar att sälja och installera 10 000 paket för leasing till hushåll i Norden med start 2017.
- Werel levererar och installerar hela paketet. Kunden slippar allt krångel och får sitt eget solkraftverk hemma till en månadskostnad som matchar den gamla elräkningen. Alla enheter kopplas dessutom samman i ett smart nätverk som med hjälp av Werels smarta algoritmer producerar, lagrar och delar el utan att kunden behöver göra någonting. På sikt kommer det här att bli Sveriges största solkraftverk som ger våra kunder gratis el, som dessutom är garanterat ren och grön på riktigt, säger Peter Swartling, VD och medgrundare av Werel.
Werel Nordic Light Package består av ett leasing-paket som innehåller solceller, batteri och en smart enhet. Den smarta enheten kan dessutom kommunicera med alla andra enheter inom Werel-nätverket och byta och handla el enligt principerna för delningsekonomi.
Inte dyrare
– Vi tittar nu på lösningar för företag. Tillverkande företag, i synnerhet verkstadsindustri är mycket energikrävande vilket kräver stora volymer solenergi och där räcker förstås inte anläggning på tak. Men vi är övertygande om att hitta ett lika tillfredsställande paket för industrin som för hushållen. Vi får exempelvis tillgång till stora solparker.
Priset då?
– Priset blir detsamma som för den så kallat vanliga elen, för att sedan, när man betalat av sin anläggning, blir elen kostnadsfri, säger Peter Swartling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063