23948sdkhjf

Innovationstänk lyfter AP&T

Hur kan vi bidra till att skapa uthållig lönsamhet för våra kunder?" För AP&T är svaret givet: genom innovation.
Under det senaste året har företaget lanserat en rad innovativa produkter och tjänster som skapar förutsättningar för högre produktivitet och lägre miljöpåverkan i den metallformade industrin.

– Merparten av våra kunder fokuserar kontinuerligt på att göra sina produkter lättare, energieffektivare och säkrare. Vår uppgift är att utveckla heltäckande lösningar som hjälper dem att nå sina mål på ett långsiktigt lönsamt och hållbart sätt. Under det senaste året har vi tagit flera stora och viktiga steg i den riktningen, säger Per Josefsson, Vice President Sales & Marketing på AP&T.

Unikt presskoncept

Det senaste tillskottet i AP&T:s produktprogram är en nyutvecklad allroundpress baserad på ett unikt koncept som gör det möjligt att producera detaljer med större precision, betydligt högre hastighet och upp till 50 procent lägre energiförbrukning. Dessutom är ljudnivån mycket lägre än för en konventionell press, vilket bidrar till en bättre arbetsmiljö.

– Vårt nya presskoncept flyttar gränserna för vad som är möjligt att åstadkomma och lägger grunden för större flexibilitet, kortare cykeltider och lägre miljöpåverkan, säger Per Josefsson.

Ny generation automation

Med en helt ny generation av snabba och energieffektiva pressrobotar, transfersystem och andra automationsprodukter stärker AP&T också sin position som en av de ledande tillverkarna av linjärautomation. Den nya generationen automationsprodukter kan accelerera cirka 20 procent snabbare än tidigare, vilket skapar förutsättningar för väsentligt kortare cykeltider och ökad produktionskapacitet. Även vikt och energiförbrukning har sänkts rejält. En ny SpeedFeeder är ungefär 10 procent energieffektivare än föregående modell. Jämfört med industrirobotar kan skillnaden uppgå till hela 50 procent.

Vidareutvecklad flerfacksugn

Även AP&T:s flerfacksugn för presshärdade fordonsdetaljer, Multi Layer Furnace (MLF), har lanserats i ett nytt utförande med högre processtabilitet och tillgänglighet och är konstruerad för att möta den snabba utveckling av materialkombinationer som sker inom fordonsindustrin.

Lifetime Performance Services

Parallellt med utvecklingen av pressar, automation, ugnar och andra maskiner satsar AP&T också stort på mjuka produkter och affärsmodeller som optimerar tillgänglighet och prestanda över hela livscykeln. Operatörsutbildningar, uppgraderingar, driftsövervakning, underhåll och andra eftermarknadstjänster erbjuds nu i form av behovsanpassade tillgänglighetsavtal under beteckningen Lifetime Performance Services.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062