23948sdkhjf

Axxos största affär hittills

Axxos Industrisystem har slutit avtal med Volvo Cars (Volvo) om leverans av produktionsuppföljningssystemet Axxos OEE för Volvos nya karossfabrik i Torslanda.
Affären omfattar störningsuppföljning kopplat till cirka 400 produktionsenheter och är den största enskilda affären hittills för AXXOS. Volvo valde systemet efter utvärdering av 7 olika system och efter en framgångsrik pilotinstallation i en del av anläggningen.

- Jämfört med de andra systemen vi tittade på får vi en mer färdig lösning för vårt behov, med inbyggd funktionalitet som ger oss "best practice". Vi vill lägga vår tid på förbättringar i produktionen, inte på att specificera och vidareutveckla IT-lösningar, säger Agron Basha, Business Project Leader, Volvo Car Corporation.

- Axxos OEE kommer att visa oss svart på vitt var vi har problem och vilka problemen är samt att hjälpa oss med prioriteringar. Vi kommer att få hjälp att besluta om vilken riktning vi ska jobba i och var vi får bäst effekt på nedlagd krona, fortsätter Agron Basha.

I den toppmoderna fabriken i Torslanda tillverkas bland annat den nya XC90 modellen.

- XC90 har gjort succé på marknaden och Volvo använder nästan all tillgänglig tid till att producera bilar. Axxos OEE kommer att bli ett viktigt verktyg i Volvos förbättringsarbete där flaskhalsar kommer att kartläggas för att sedan jobbas bort, säger Johan Junvik, Key Account Manager, Axxos Industrisystem.

Affären omfattar Axxos OEE inklusive Axxos Analyze som gör det snabbt och enkelt att analysera insamlad information för att se förbättringspotentialen i verksamheten. Med Axxos OEE Mobile får Volvos medarbetare tillgång till produktionsuppföljningssystemet direkt i mobiltelefoner eller surfplattor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079