23948sdkhjf

SKF levererar till Boliden Mineral

SKF levererar on-line system för tillståndskontroll för kritiska kvarnar vid anrikningsverket G1A i Boliden.
Serviceavtalet omfattar installation av SKF IMx och tillståndsövervakning på kritiska maskiner inom anrikningsverket, analysstöd, support via maskindynamiska mätningar samt fjärrövervakning online dygnet runt. Fjärrövervakningen sker via SKFs service center i Kiruna, SKF Solution Factory.

Syftet med systemet är att övervaka tillståndet för maskinelement i kritiska maskiner i syfte att öka driftsäkerheten och längden på serviceintervallen mellan planerade driftstopp.

- Vi har sedan tidigare levererat portabla mätinstrument, SKF Microlog, och även utbildad personalen i instrumentet och systemet. Vi har därför ett gott samarbete med Boliden Mineral i att upprätthålla och förbättra driftsäkerheten på anrikningsverket, säger Magnus Backe, chef för SKF Solution Factory i Kiruna.

Boliden är en av de ledande aktörerna i världen och verksamheten är inriktad på prospektering, gruvbrytning och anrikning, smältning, raffinering samt återvinning av metaller. I Bolidenområdet ligger det mineralrika Skelleftefältet där företaget bryter komplex sulfidmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver. Malmen levereras till anrikningsverket i Boliden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078