23948sdkhjf

Sandviks dämpare minskar stötar

De senaste Silent Tools-fräsadaptrarna från Sandvik Coromant är designade för att ge bättre dämpningsegenskaper.
Adaptrarna ska lösa behovet av högre spånavverkningshastigheter och minskade vibrationer vid bearbetning med långa, slanka fräsverktyg. Tack vare de uppgraderade Silent Tools-fräsadaptrarna från Sandvik Coromant kan produktionstekniker nu effektivt förbättra produktiviteten, bearbetningssäkerheten och ytjämnheten vid bearbetning där det förekommer vibrationstendenser och långa överhäng. Fördelar som den markanta minskningen av chatter och vibrationer gör dem till förstahandsval för alla tillverkare som vill optimera prestandan i fräsoperationer med långt överhäng.

– Inuti adaptrarna finns en förinställd passiv dämpare – en motvikt som fungerar som en stötdämpare, säger Pål A. Sollie, Product & Application Specialist hos Sandvik Coromant.

– Dämparen förbättrar verktygsuppsättningens dynamiska egenskaper till en nivå där det är möjligt att få bästa möjliga fräsverktygskvalitet och spånavverkningshastigheter för många olika fräsapplikationer med slanka verktyg, vare sig det är planfräsning (även med hög matning), fräsning mot djupa skuldror och sidfräsning, fickfräsning, spårfräsning, profilfräsning, cirkulär rampning eller spiralinterpolering.

– Andra fördelar är skaft i underdimension som, där det behövs, möjliggör sidosläppning mellan adaptern och arbetsstycket. På så sätt kan man använda en fräs med nominell diameter – i stället för än en överdimensionerad fräs – vilket är fördelaktigt eftersom ett fräshuvud med lägre massa är produktivare än en tyngre i en lång, slank uppsättning. Tack vare den här flexibiliteten kan man undvika att kompromisser med komponentdesign och produktivitet när man måste använda slanka fräsverktygsuppsättningar.

Adaptrarna är lämpliga för alla ISO-materialgrupper och kan användas i verktygsuppsättningar med användbar längd från 4 x fräsdiametern. De finns med Coromant Capto och HSK-A/C som maskinsidesgränssnitt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095