23948sdkhjf

Dieselskandal sänkte Studer

Volkswagens dieselskandal är en orsak till att Studer inte nådde målet 2016. Samtidigt kunde Schaudt Mikrosa inte fortsätta framgången under 2015 då främst tyska och kinesiska marknaden svek.
Detta framkom under presskonferensen fredagen den 17 februari hos Studer i schweiziska Thun. 2016 började mycket positivt för Studer efter en lyckad Grindtec mässa, men denna trend kan inte upprätthållas under hela året och Fritz Studer AG avslutade året under målet. Vilka är orsakerna till detta?

– Volkswagens dieselskandal, den svaga ekonomin i Kina och de fortsatta effekterna av eurons växelkurs samt politisk osäkerhet i många länder orsakade oss problem, förklarar Fred Gaegauf, VD för Studer. Studers viktigaste marknader är Västeuropa, följt av Tyskland, Kina och Nordamerika.
Schaudt Mikrosa kunde inte fortsätta framgången under 2015. Efter en stark start, förblev orderingången klart under de uppställda målen. Orderingången i Tyskland, med en andel av 25 procent, kommer i första hand från fordonstillverkare och deras leverantörer. En annan stor marknad är Kina, med en andel på 26 procent.
Tack vare processförbättringar i både effektivitet och hållande av tider har leveranssäkerheten ökats. På lång sikt räknar Studer Customer Care avdelning en tydlig ökning av försäljningen i den tvåsiffriga procentintervallet. Schaudt Mikrosa planerar också att bättre utnyttja potentialen i eftermarknaden under de närmaste åren och ytterligare utöka servicesegmentet.
Gaegauf uppger att Studer, Schaudt och Mikrosa fokuserar på att stärka kärnkompetens längs hela värdekedjan och har investerat cirka 360 miljoner svenska kronor i sina anläggningar under de senaste åren. Nya byggnader har tillkommit och nya verktygsmaskiner har installerats och nätverk baserat på optimerade logistik kriterier. De cylindriska slipmaskinerna har integrerat centrala tillverkningsprocesser i sin egen värdekedjan för att garantera en hög processtabilitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047