23948sdkhjf

Hwacheon storsatsar på Europa

De senaste tre åren har den sydkoreanska verktygsmaskintillverkaren Hwacheon gjort en kraftansträngning för den europeiska marknaden.
Från att tidigare ha haft 6 anställda är man nu 21 stycken och det är först och främst servicetekniker och applikationstekniker som har tillkommit. Detta har gjorts för att utveckla och förbättra supporten till Hwacheons återförsäljare i Europa. För knappt tre år sedan tillträdde Christoph Smets som ny chef för Hwacheon Europe och han har sedan dess varit ansvarig för företagets nya satsning. Han säger följande:

– Vi vill avsevärt öka vår marknadsandel. Vår avsikt är dock inte att fördubbla eller tredubbla vår försäljning på kortast möjliga tid. Omorienteringen drivs snarare med tålamod, fingertoppskänsla och våra mål är ganska konservativa. Vi fokuserar på hållbar tillväxt och vår strategi är långsiktig.

– Utöver en större organisation har Hwacheon i tyska Bochum en ny utställningshall med både mer reservdelar och fler lagermaskiner än tidigare. Numera finns alltid cirka 40-50 nya maskiner i lager vilket i många fall möjliggör mycket korta leveranstider. Reservdelslagret kompletteras med dagliga leveranser från Korea och i vanliga fall kan rätt reservdelar skickas ut inom 24 timmar.

Hwacheon är den äldsta renodlade verktygsmaskintillverkaren i Sydkorea. Företaget grundades 1952 av Kwon Seung gwan och 1959 tillverkade de landets första remdrivna svarv. Företaget har sedan dess satt många milstolpar i Koreas historia för maskintillverkning, till exempel tillverkade de den första nc-styrda svarven 1977, de var först med att ställa ut på IMTS-mässan 1978, de tillverkade den första cnc-styrda fräsmaskinen 1983 och de byggde den första horisontella fleroperationsmaskinen 1987, för att nämna några. Hwacheon Machine Tool är moderbolaget i Hwacheon Group som består av flera verktygsmaskinrelaterade företag. Utöver Hwacheon Machine Tool ingår även Hwacheon Machinery, Seoam Machinery Industry och TPS Korea. Hwacheon machinery tillverkar delar till fordonsindustrin som till exempel motorblock, cylinderhuvuden och vevaxlar. Seoam tillverkar maskinkomponenter som till exempel kugghjul, chuckar, chuck-cylindrar och "curvic"-kopplingar. TPS Korea är ett företag som har specialiserat sig på att tillverka produktionsanläggningar för fordonskomponenter. Den totala omsättningen för Hwacheon Group är cirka 700 miljoner USD och de har cirka 1400 anställda.

Gjuter de egna maskinbäddarna

I Korea är några av Hwacheon's största kunder Samsung Electronics och Hyundai-Kia Motors. Många av Samsungs underleverantörer är också kunder till Hwacheon, mer än hälften av maskinerna som Hwacheon tillverkar för formverktygstillverkning säljs till Samsungs underleverantörer. I dagsläget har Hwacheon ungefär 60% av maskinmarknaden för formverktyg i Korea. Hemmamarknaden har alltid har varit Hwacheons starkaste men exporten till övriga Asien, USA och Europa växer år för år. Maskinprogrammet är idag mycket bredd och omfattar huvudområdena inom svarvning, borrning och fräsning. Utbudet av horisontella svarvar varierar från små tvåaxliga svarvar till maskiner med en svarvlängd på över 5 meter och en vikt på 27 ton. Vertikalsvarvar finns med svarvdiameter från 350 mm upp till 2500 mm. Fleroperationsmaskiner finns i många storlekar och modeller i vertikalt, horisontellt och 5-axligt utförande. Hwacheons maskiner tillverkas med full kontroll i hela produktionsledet, de tillverkar alla nyckelkomponenter själva som till exempel svarvspindlar och frässpindlar. I det egna gjuteriet gjuter de bland annat maskinbäddarna till de egna maskinerna men även åt flera andra maskintillverkare.

bildtexter:

1. I Hwacheons utställningshall i Bochum finns alltid 40-50 nya lagermaskiner.]

2. Bastian Schellzig, Hwacheons försäljningschef för väst-Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078