23948sdkhjf

Årets grundare norr korad

Stig Engström fick utmärkelsen för sitt långsiktiga och framgångsrika entreprenörskap, där han bland annat har tagit fram Tiltrotatorn, ett tillbehör till grävmaskiner.

Den utdelande galan anordnades av entreprenörsnätverket Founders Alliance och samlade många av östra Sveriges mest framstående entreprenörer. Priset delades ut av Monika Wannholm från Grant Thornton, Awardpartner till Founders Alliance.

- Det känns väldigt ärorikt att bli utvald bland så många duktiga entreprenörer från hela landet, och det har varit en jättetrevlig kväll, säger Stig.

Stig Engström har alltid varit lite av en uppfinnare som älskar att göra om och förändra, och därför blev den tekniska banan självklar. Efter en tids anställning startade han och hans bror Engcon 1990, och fokuserade på att utforma och utveckla utrustning till grävmaskiner. Företagets främsta produkt är Tiltrotatorn, som kan beskrivas som grävmaskinens handled vilket gör att skopor och andra verktyg kan rotera och snedställas. Det som började som ett litet företag hemma i garaget, har under åren vuxit till en bolagsgrupp med säljbolag i flera europeiska länder och USA samt ett produktionsbolag i Polen.

- Det är roligt att få lyfta fram ett lönsamt och långsiktigt entreprenörsföretag som är verksamt i hela världen. Att Stig Engström dessutom själv tar fram sina produkter, och därigenom förenar innovation och entreprenörskap, är extra roligt. Den stadiga tillväxten visar att detta är ett företag som har potential att vara fortsatt lönsamt och kunna expandera ytterligare på en ökande marknad, säger Founders Alliance grundare och vd Niclas Carlsson.

- Jag är djupt imponerad över hur Stig Engström har utvecklat sin verksamhet till ett framgångsrikt företag. Min pappa drev själv åkeri, så Engcons verksamhet ligger mig särskilt varmt om hjärtat, säger Monika Wannholm, Grant Thornton.

Utmärkelsen Årets Grundare tilldelas entreprenörer som på ett föredömligt sätt har byggt ett framgångsrikt företag utifrån kriterier inom omsättning, lönsamhet, antal anställda och samhällsengagemang. Syftet med utmärkelsen är att inspirera till ett uthålligt företagsbyggande i Sverige genom att belöna och lyfta fram särskilt framgångsrika entreprenörer. Bakom utmärkelsen står Entreprenörsnätverket Founders Alliance.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062