23948sdkhjf

Saab sponsrar mattebok på arabiska för gymnasiet

I dag släpps den första gymnasiekursen på den arabiska versionen av Matteboken.se.
Sedan 2015 har cirka 200 000 personer sökt asyl i Sverige. Den enskilt största gruppen har sitt ursprung i Syrien och även Irak är ett stort ursprungsland. För att möta de stora grupperna med nyanlända arabisktalande elever har Mattecentrum låtit översätta studieverktyget Matteboken.se till arabiska. I augusti lanserades grundskoledelen och sedan dess har arabiska.matteboken.se haft över 100 000 besök. Nu är det dags för nästa steg. Idag släpps kursen matematik 1 för gymnasieskolan på sajten.
– Att översätta Matteboken.se till arabiska var ett självklart val. Det är många elever som kommer till oss som har arabiska som modersmål. Vi vill skapa möjlighet för matematikinlärning oberoende av kunskaper i svenska. Matematik är trots allt ett universellt språk, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare.

De båda språkversionerna av Matteboken.se har samma innehåll i teoritexter och interaktiva räkneövningar och det är lätt att växla mellan språken. Allt material följer den svenska läroplanen i matematik. Översättningen till arabiska har gjorts i samarbete med Mattecentrums sponsor; försvars- och säkerhetsföretaget Saab.

– På Saab vill vi främja utbildning och teknikintresse hos barn och ungdomar och vårt samarbete med Mattecentrum är ett led i det arbetet. Vi är glada över att ha fått möjlighet att bidra till att Matteboken.se översatts till arabiska så att Mattecentrum kan nå ännu fler med sin verksamhet, säger Micael Johansson, vice vd på Saab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079