23948sdkhjf

Schunk vinner Hermes Award

Årets Hermes Award-vinnare är det tyska företaget SchunkGmbH & Co KG med sitt självlärande gripsystem. Hannover Messes utmärkelse är en av världens mest prestigefyllda industritekniska.
Priset presenterades under Hannover Messe öppningsceremoni den 23 april av Tysklands minister för utbildning och forskning, Johanna Wanka.
– Företagets prisbelönta lösning stöder samarbete mellan människa och robotar, vilket gör det till en viktig del av den smarta fabriken verktygssatsen. Det är därför en perfekt passform för Hannover Messe, som i år återigen kommer att spela en nyckelroll när det gäller att reflektera och driva den pågående utvecklingen av Industry 4.0, säger Dr. Jochen Köckler som Deutsche Messe Managing Director med ansvar för Hannover Messe.
”Schunks JL1 co-act gripper är ett intelligent modulärt gripsystem för human-robot samarbete som kan direkt interagera och kommunicera med sin mänskliga operatör. JL1: s integrerade sensorsystem täcker effektivt modulen i sin egen säkerhetsbubbla genom att kontinuerligt spåra närheten hos människor och utlösa avvikande åtgärder för att undvika direkt kontakt med människa. De möjliggör också att modulen griper, hanterar och monterar föremål av alla geometrier. Modulens käkar kan mäta gripkraft och har taktila sensorer, så deras funktion är mycket adaptiv och lyhörd. Sensorns konstellation innehåller också två kameror som gör att grippen kan se omgivningen i 3D och hjälpa den att upptäcka arbetsstycken”.
Det här är bara några av anledningarna till att JL1 imponerade på Hermes Award-juryn, som leddes av Dr. Wolfgang Wahlster, VD för det tyska forskningscentret för artificiell intelligens (DFKI).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064