23948sdkhjf

Stark tillväxt och många nyanställningar i Olofström

Ny mätning visar på mycket stark tillväxt i den fordonsdominerade tillverkningsindustrin i Olofström. Volvos anställda har på sju år blivit 40 procent fler.
Bakom mätningen står teknikklustret Techtank. Det medlemsföretag som haft bäst tillväxt under åren 2010-2017 om man räknar ökningen av jobb procentuellt är Tre D Mekaniska i Vilshult, som ökat från 21 anställda till 59 på sju år. Företaget kompletterar legotillverkning med egna produkter och har kunder inom många branscher såsom fordon, livsmedel, medicin och design. Under de senaste åren har man gjort många investeringar i såväl infrastruktur inom företaget som nya maskiner under de senaste åren.

– Vi bedömer framtidsutsikterna som goda med en stark utveckling även framöver, säger Olle Haglund, VD på Tre D Mekaniska.

På EBP i Olofström, som tillverkar karossdelar till flera av Europas ledande biltillverkare, har de tidigare 127 anställda snart blivit 190 stycken.

– I år har vi hittills anställt 35 personer. Vi räknar med att ha anställt 50 personer innan året är slut, säger Ronnie Rossander, VD på EBP, vars utveckling de senaste åren varit mycket positiv med stora investeringar i fabriken och flera nya projekt, det senaste med Porsche som involverar pressning, sammansättning och målning av samtliga karossdetaljer till Panamera G1.

Inte helt oväntat står Volvo för merparten av ökningen vad gäller antal jobb. Volvo Cars i Olofström har under sjuårsperioden växt med hela 890 personer, och idag jobbar runt 2 500 personer där.

– Det har varit en fantastisk resa med nytt ägarskap och miljardinvesteringar, varav flera hamnat här i Olofström. Det finns en oerhörd framtidstro inom hela bolaget och bland de anställda, säger Jonas Knutsson, kommunikationschef på Volvo Cars i Olofström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078