23948sdkhjf

Svarvsorten som tar itu med plastisk deformation

Sandvik Coromant har optimerat ett svarvskär för rostfritt stål, vilket ska ge bättre produktivitet, längre verktygslivslängd och högre maskinutnyttjande.
GC2220 utlovas vara mycket användbart för tillverkare av pumpar och ventiler och för mekaniska verkstäder i allmänhet, framförallt de som servar flygindustrin, fordonsindustrin och olje- och gasindustrin.

Som en lösning på vanliga utmaningar vid svarvning av rostfritt stål har GC2220 tagits fram för att ge högre motstånd mot plastisk deformation och ge bättre eggsäkerhet. Plastisk deformation inträffar när verktygsmaterialet blir för mjukt, oftast på grund av höga skärtemperaturer. Om en tillverkare endast kan bearbeta två komponenter innan skäret måste bytas på grund av plastisk deformation, blir både produktiviteten och lönsamheten lidande.

Skäret är CVD-belagt, i sintrad hårdmetall med gradienter som är speciellt utformad för medelgrov finbearbetning till grovsvarvning vid stabila förhållanden där det krävs högre slitstyrka.

Inveio-beläggningen från Sandvik Coromant används för att skapa en enkelriktad kristallorientering i aluminiumoxidlagret, vilket ger högre nivåer av slitstyrka och längre skärlivslängd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095