23948sdkhjf

Lägger ner fabriken i Kina – satsar på Sverige i stället

Snabbväxande Boule Diagnostics optimerar tillverkningen av instrument till den svenska tillverkningsenheten.
Boule Diagnostics växer med god takt - första kvartalet ökade försäljningen med 26 procent jämfört med föregående år. Samtidigt som företaget fortsätter på den inslagna vägen med att effektivisera. Som ett resultat av detta kommer tillverkningen av instrument i framtiden koncentreras till den svenska enheten. Beslut har därför fattats att under andra kvartalet 2017 lägga ner tillverkningsenheten i Kina. Enheten sysselsätter för närvarande 13 personer.

Genom att koncentrera tillverkningen av instrument till en enhet kommer Boule spara drygt 3 miljoner svenska kronor per år och effektivisera interna processer. Bolaget kommer dessutom kunna reducera rörelsekapitalet. Den totala kostnaden för nedläggningen av fabriken uppgår till 3 miljoner svenska kronor och kommer att belasta resultatet för andra kvartalet 2017.

– I enlighet med den tidigare kommunicerade ambitionen att optimera och effektivisera vår tillverkningsstruktur har vi beslutat att lägga ner tillverkningen i Kina. Beslutet påverkar inte våra kommersiella strategier i Asien där vi förväntar oss fortsatt god försäljningstillväxt, säger Fredrik Dalborg, VD och koncernchef, Boule Diagnostics.

Det betyder att företagens produktion framaröver kommer att bestå av 71 personer i Sverige som tillverkar instrument samt 80 personer i Florida som tillverkar förbrukningsvaror.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219