23948sdkhjf

Tillverkaren i Bredaryd automatiserar med robotcell

Ska användas för svetsning av stativdetaljer.
Företaget Stiglöv & Co i Bredaryd har lagt en order på en helautomatisk robotcell för svetsning av stativdetaljer. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det är Robotteknik i Anderstorp som levererar cellen med beräknad leverans i juni.

– Anledningen är att vi måste hänga med i utvecklingen och bli mer effektiva. Vi känner av konkurrensen från Asien och vi måste möta den på något vis. Det blir att automatisera mer av vår produktion. Produkterna vi ska tillverka i den nya robotcellen är stativdetaljer, samt en del mindre konsoler. Dessa produkter svetsas redan i dag i svetsrobotar men nu sätter vi en robot på andra sidan som laddar och tömmer svetsmallarna också, uppger Stiglöv & Co:s vd Camilla Salomonsson för Metal Supply.

För ett par år sedan köpte de en helautomatisk bandbockningsmaskin som tillverkar spiroklamsvep färdigpackade i 10-pack från slittat galvat band.

– Automatisering är tidens melodi om vi ska ha någon produktion kvar i Sverige och Europa. Det vore ju tråkigt om allt ska tillverkas i Asien, uppger Camilla Salomonsson vidare.

Bredarydsbolaget grundades 1981 och i början tillverkade de trehjulingar till förskolor.

Men eftersom grundaren hade ett förflutet som rörmontör ändrades fokus så småningom till montagedetaljer för VVS och ventilation. Bolaget drivs nu vidare av andra generationen.

Robotteknik i Anderstorp är specialiserade på robotautomation inom plast-, metall-, gjuteri- och träindustrin. De arbetar företrädesvis med ABB-robotar och har jobbat med automation inom industrin i över 20 års tid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063