23948sdkhjf

Dataangreppen ökar men investeringar i säkerhet uteblir

Endast hälften av svenska företag ökar sina investeringar i cybersäkerhet, trots att antalet försök till dataintrång ökar.
52 procent av svenska företag kommer att öka sina investeringar i cybersäkerhet för att möta den förväntade ökningen dataintrång, enligt en ny undersökning från Silicon Valley-baserade analysföretaget FICO och Ovum Research.

Färre än hälften av de tillfrågade IT-cheferna (46 procent) tror att deras företag kommer ha starkare skydd om ett år. 6 procent uppgav till och med att de trodde att deras cybersäkerhet kommer att försämras under det kommande året.

Försök till dataintrång ökar

I undersökningen uppgav 64 procent av säkerhetsansvariga IT-chefer på svenska företag att antalet försök till dataintrång hade ökat det senaste året, och 60 procent uppgav att man förväntar sig att antalet dataintrång kommer öka ytterligare under året.

Undersökningen visar att 60 procent av Svenska IT-chefer tror att antalet försök till dataintrång kommer öka under året, men färre än hälften uppger att deras företag kommer ha starkare skydd om ett år.
Det största gapet hittas bland IT-chefer inom telekomindustrin, där 63 procent tror att antalet attacker kommer öka under året, men bara 38 procent anger att investeringar i cybersäkerhet kommer att öka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078