23948sdkhjf

Det anrika industribolaget i Kolbäck köps upp av konkurrenten

Affären stärker köparens erbjudande i Mälardalen och förbättrar servicegraden.
Härdservice i Halmstad köper företaget Kolbäcks Värmebehandling. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada att kunna genomföra detta förvärv och hälsar såväl personal som nya och befintliga kunder välkomna till Kolbäck, vilken nu byter namn till Härdservice i Kolbäck, säger Jimmy Zuban, vd och huvudägare av Härdservice.

Köparen tillhandahåller tjänster inom värmebehandling till den sydvenska underleverantörsmarknaden.

– Genom en etablering i Mälardalen kan vi förbättra vårt erbjudande ytterligare samt öka servicegraden och nå fler kunder, säger Jimmy Zuban.

Verksamheten i Kolbäck grundades av Kjell Öberg år 1973. De bedriver värmebehandling och industriell lödning i egna lokaler i Kolbäck som ligger i Hallstahammars kommun.

– Vi tar över fyra medarbetare varav en är sonen till förra ägaren. Vi letar dock efter minst två personer till för produktionen omgående, uppger Jimmy Zuban för Metal Supply.

Härdservice i Halmstad tillhandahåller sätthärdning, karbonitrering, nitrokarburering, svartoxidering, vakuumhärdning, gasnitrering, seghärdning och mjukglödgning. De har också ett eget laboratorium i sina lokaler. Kunderna finns främst bland maskinverkstäder, transmissionsindustrin och fordonsindustrin.

Kolbäcks Värmebehandlings kunder återfinns främst i Mälardalen. I Kolbäck har de såväl batchugnar som bandugnar och även de ett eget laboratorium.

– Det känns mycket tryggt att få lämna över verksamheten i Kolbäck till Härdservice, som har ett gediget kunnande inom värmebehandling och materialteknologi. Jag är övertygad om att detta, jämte de investeringar som ska genomföras, blir ett stort tillskott för våra kunder, säger Kjell Öberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126