23948sdkhjf

Tesla Club Sweden polisanmäler Trafikverket

Tesla Club Sweden och Elbil Sverige har polisanmält Trafikverket på grund av diskriminering.
Detta skriver Tibor Blomhäll, President, Tesla Club Sweden och Magnus Johansson, ordförande för Elbil Sverige i ett inlägg.

Som SVT Nyheter Dalarna har avslöjat avslås majoriteten av de ansökningar Trafikverket får in angående vägvisningsskyltar till laddstationer för elbilar, samtidigt som det finns tusentals sådana skyltar runt om i landet till bensinstationer, påpekar man i inlägget, och förklarar vidare:

– Vi elbilister känner därför oss diskriminerade av myndigheten då vi förvägras samma service bensin- och dieselbilister har. För att betona sakens allvar har vi därför idag polisanmält myndigheten som diskriminerar oss elbilister.

– Vi anser att snabbladdare skall få samma skyltning som bensinstationer. Ingen ska tvingas till att studera kartor innan de kan ge sig av på en långfärd med sin elbil. Precis som bensinstationer är inte snabbladdare målet för någon resa, endast ett sätt att kunna komma vidare.

– Ingen tvingas memorera gatuadresser till bensinstationer innan hen ska ut och resa med sin bensinbil – varför ska elbilister behöva göra det? Däremot ställer vi inte samma krav på destinationsladdare, som mest är en service på ett ställe vi ändå skulle ha besökt.

EU definierar snabbladdare som likströmsladdare med över 22 kW effekt, heter det bland annat.
Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109