23948sdkhjf

Finska dotterbolaget i konkurs

Tillverkar rörsystem till bland annat metallindustrin.
Ratos finska dotterbolag GS-Hydro Holding Oy och dess dotterbolag GS-Hydro Oy har i dag lämnat in konkursansökan till Egentliga Tavastlands (Kanta-Häme) tingsrätt efter samråd med Ratos och GS-Hydros långivare. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

GS-Hydro-koncernen har under en längre tid haft likviditets- samt lönsamhetsproblem vilka blivit akuta efter att en av bolagets största kunder inte kunnat fullfölja sina betalningsåtaganden till ett koncernbolag inom GS-Hydro.

Ratos har tillsammans med bolagets styrelse och ledning de senaste åren genomfört ett omfattande åtgärdsprogram. I kombination med detta har Ratos gjort betydande kapitaltillskott sedan år 2015.

Det har givit effekt men har tagit lång tid och samtidigt har bolaget varit i en pressad situation på flera delmarknader. Bolagets situation är främst en följd av svag utveckling och betydande prispress på offshoremarknaden i kombination med att bolaget inte har en tillräckligt konkurrenskraftig marknadsposition.

– Först och främst beklagar vi naturligtvis den oro och de konsekvenser som den här situationen får för bolagets anställda, kunder och leverantörer. Det här är ett beslut som vi har försökt undvika in i det längsta, säger Ratos vd Magnus Agervald.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078