23948sdkhjf

Kilstillverkaren kamerastyr

Växer inom tung svetsning.
Wenmec utanför Karlstad rationaliserar vidare och investerar i senaste tekniken vad gäller svetsning med kamerastyrning.

Många objekt i produktionen har fogar med fogberedning, då kan man reglera mängden tillsatsmaterial vilket minskar svetstiden, höjer kvaliteten och reducerar efterarbete.

– Vi har vuxit på segmentet tung svetsning och ser att teknologin för att använda sensorer vid svetsning ger effekt på både kvalitet och ekonomi, säger Henrik Törnqvist, vd på Wenmec i Kil utanför Karlstad.

– Vi har haft en igm svetsrobot i sex år nu, och valde igm igen på grund av bra service och intressant teknologi och funktionalitet runt sensorer för svetsning av tunga objekt. Våra kunder kommer att få ökad säkerhet i processen när vi kan anpassa svetsfogen efter skärtolerans och variation i plåttjocklek, fortsätter Henrik Törnqvist.

Robotcellen levereras till Wenmec under hösten och är byggd för att klara objekt upp till fem meter och tre ton. Cellen kommer att integreras i Wenmecs befintliga system för offlineprogrammering.

Wenmec är cirka 120 medarbetare och har två produktionsanläggningar med sammanlagt 12 000 kvadratmeter produktionsyta, varav den största i Kil.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109