23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på mättjänster

Värnamoföretaget gör en maskininvestering.
Värnamoföretaget APM August Pettersson investerar i ytterligare en portalmaskin. Skälet är ökad efterfrågan på mättjänster inom industrin. Det skriver Gnosjoregion.se i ett färskt reportage.

– Bilindustrin och dess underleverantörer är stora kunder till oss. Men också alla som tillverkar i plåt, plast och rör. Ungefär 20-25 procent av våra intäkter är export. Vi säljer till England, Irland och Polen, säger företagets ägare och vd Peter Sandén till Metal Supply.

Sedan tidigare har de en utbyggd mätavdelning som arbetar med så kallad slutverifiering av fixturer och frästa produkter.

Nu laddar de alltså upp för att kunna ta emot ännu fler externa förfrågningar. Det här blir deras tredje portalmaskin.

– Nu har vi alltid en maskin tillgänglig för externa mätuppdrag. Vi har också anställt en mättekniker för att möta förfrågningar som kommer in från alla typer av tillverkande företag, säger Peter Sandén till Gnosjoregion.se.

Företaget har varit verksamt i många år och har sitt ursprung i den gamla modelltillverkningen. I dag är de sysselsatta inom de tre huvudområdena som är kontrollfixturer, CNC-fräsning och så kallad CMM-mätning.

Förra året omsatte de 31 miljoner kronor på 20 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079