23948sdkhjf

Medfaret bilfabrikat håller fortfarande

Men omsättning och vinst minskar markant.
Reservdelsleverantören Orios nettoomsättning för tredje kvartalet minskade med fem procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år och uppgick till 188 miljoner kronor (198).

Rörelseresultatet för kvartalet föll rejält till 1 miljon kronor (12).

– Året har resultatmässigt på ett positivt sätt präglats av en större recall på Saabbilar i USA. Vi ser under det tredje kvartalet att denna nu stegvis avtar. Affären har gett ett bra resultatmässigt bidrag men även skapat möjligheten att komma i närmare kontakt med många av Saabägarna, säger vd Jonas Tegström.

Företaget ansvarar för lagerhållning, försäljning och distribution av Saab Original reservdelar och tillbehör till samtliga auktoriserade Saab Service Centers och Saab Parts Centers globalt samt säljer logistik- och distributionstjänster till tredje part.

– Inom logistikområdet blir Orio nu en alltmer känd aktör med ett antal nya kontrakt tecknade. Vi ser ett ökat antal spontanförfrågningar till följd av att Orio nu även börjar kopplas alltmer till aktör som 3PL leverantör och ej endast en leverantör av reservdelar inom bilbranschen, säger Jonas Tegström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079