23948sdkhjf

Långa betaltider ska minska

Storbolagen ger efter för det hårda trycket.
En lösning som flera företagarorganisationer arbetat för tillsammans med flera aktörer, däribland närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

En av de som lobbat är Företagarna.

Företagarna skriver att man välkomnar detta som ett steg på vägen bort från den orimliga ordningen som drabbat svenska småföretag alltför länge.

– Det är glädjande att storbolagen äntligen tagit sitt förnuft till fånga och går med på en frivillig lösning, men vi är inte där än. Nu måste detta ros i land med en fungerande och långsiktigt hållbar kod där det finns konkreta möjligheter till uppföljning och granskning för att den inte ska kunna ignoreras, säger Günther Mårder, vd, Företagarna.

Företagarna ser även positivt på det arbete som genomförs på regeringskansliet och näringsdepartementet för att komplettera koden med ökad transparens och möjlighet till uppföljning av företagens rapportering vad gäller betaltiderna.

Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg understryker även han att arbetet inte är över, och att en kod måste vara konkret bunden till just uppföljning och transparens:

– En ändamålsenlig och transparent rapportering av företagens betaltider är avgörande för att en betaltidskod ska fungera, och därmed också nödvändig för att få ner betaltiderna. Det måste bli ett slut på ordningen där Sveriges småföretag agerar bank åt storbolag, säger Daniel Wiberg, chefsekonom på företagarna.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095