23948sdkhjf

Lastbilar går mot rekord

Försäljningen kan slå toppåret 1989.
MRF skriver upp prognosen för tunga lastbilar till 6 200 nyregistrerade bilar under 2017. Det är en uppjustering med 600 tunga lastbilar sedan den ursprungliga prognosen för 2017.

– Bakgrunden till höjningen är den starka försäljning vi haft under året, den ackumulerade siffran till och med september var 4 669 fordon vilket är en uppgång med sju procent jämfört med samma period i fjol, säger Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF i en kommentar.

Enligt Lennart Börjesson, Scania-återförsäljare och ordförande i MRF:s styrelse för tunga fordon, är den fortsatt höga efterfrågan på tunga lastbilar en indikator på att Sverige befinner sig i en stark konjunktur.

– Marknaden drivs av hushållens inköp av både varor och tjänster, investeringar inom bygg och ovanligt stora infrastrukturprojekt, samt industrins generellt ökande efterfrågan av transporttjänster, säger Lennart Börjesson.

Skulle prognosen på 6 200 nyregistrerade tunga lastbilar slå in kommer 2017 bli ett nytt rekordår, det tidigare rekordet var på 6 133 lastbilar år 1989.
Läs mer om: MRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078