23948sdkhjf

Gruvborraren anställer stort

Går i det närmaste för full maskinkapacitet.
Norabaserade Drillcon, som utför borrningar inom gruvsektorn, ser en ökad investeringsvilja från de stora gruvföretagen. Efterfrågan och produktion stiger.

Nora ligger i Örebro län.

Företaget uppger att det anställer och löpande har ett behov att rekrytera borrare som med omedelbar verkan kan sättas i produktion.

– Vi har redan ökat med ett större antal hittills i år. Men exakt hur många till vi behöver räknat i armar och ben är för tidigt att säga ännu, säger företagets vd Patrik Rylander till Metal Supply.

Nettoomsättningen ökade med 32 procent i det tredje kvartalet till 83 miljoner kronor (63). Resultat efter skatt steg till 5,4 miljoner kronor (4,4).

– Vår nordiska verksamhet går i det närmaste för full maskinkapacitet, medan Drillcon Iberia har en marginal kvar till fullt kapacitetsnyttjande, men där finns en positiv trend. Utmaningen är att växa kontrollerat och samtidigt ha kvar flexibiliteten för att klara av snabba skiften i efterfrågan från marknaden och undvika en sårbarhet, säger Patrik Rylander enligt delårsrapporten.

Drillcon utför kärnborrning, raiseborrning och geoservice för den europeiska gruv- och anläggningsindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094