23948sdkhjf

Missa inte Pumpdagen – Kunskapsdagen!

För femte året i rad arrangeras Pumpdagen – Kunskapsdagen om pumpsystem med Mats Björkner, Pumpportalen, och Process Nordic i samarbete med Svenska mässan, Göteborg.

Pumpdagen är dagen för alla pumpanvändare inom processindustrin, VA och energisektorn.

– Alla som kommer får något att ta med sig hem för att kunna påverka internt. Vi riktar oss till dem som vill göra skillnad, säger Mats Björkner.

Han understryker att det finns all anledning att lyfta frågan om pumpförbättringar. Och då handlar det om driftsäkerheten i hela systemet.

– Vill du veta hur du kommer runt problem med ventiler och i rörledningar, få nya idéer om förbättringar av ditt pumpsystem, hitta samarbetspartners eller diskutera lösningar på dina problem? Då rekommenderar jag Pumpdagen i Göteborg 21 november.

En lång rad intressanta föreläsare kommer den här dagen. Bland andra:

Thomas Björkman, Energimyndigheten, som pratar bland annat om energikartläggning, redogör för nuvarande lagkrav samt berättar om vilka stöd företag kan använda sig av vid energikartläggningar.

Lars Hansson, Bauer Water Technology, visar på lösningar när det gäller avlagringar och korrosion i pumpsystem för fjärrvärme, kylsystem och industrivattensystem.

Olle Falgén Enqvist, KTH, redogör i ”Optimering av pumpsystem på en kemifabrik” om sitt kandidatarbete där han genomlyste energibesparingspotentialen i ett större pumpsystem för kontinuerlig pumpning av kemikalier.

Thomas Lundqvist, LT Teknik & Ventil AB, berättar om hur pumpar och ventiler är beroende av att anpassas efter varandra. När de inte samverkar leder det till ökade kostnader och problem.

P-O Johansson, Pumpteknik AB, talar om svårigheterna med pumpning av orensat (avlopps)vatten och visa på lösningar tillsammans med en referenskund.
 

Björn Berglind och Thomas E. Jensen, Lyma Kemiteknik, berättar om att magnetdrivna pumpar kan vara lösningen då diskussioner kring problem med pumpar ofta landar i tätningsrelaterade diskussioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156