23948sdkhjf

Facket vann mot försäkringskassan

Nu får den anställde full ersättning för tandvård vid arbetsskada.
LO-TCO Rättsskydd har som ombud för en medlem i fackförbundet SEKO vunnit ett mål om ersättning för tandvård vid arbetsskada i Kammarrätten i Sundsvall.

Den som har kostnader för tandvård har rätt att få dessa ersatta av arbetsskadeförsäkringen så länge kostnaderna är nödvändiga med anledning av en arbetsskada.

Medlemmen hade fått en mindre del av sin skada. en lossnad bro i överkäken, godkänd av Försäkringskassan som arbetsskada. Frågan som skulle utredas var nu om övervägande skäl talade för att även frakturer på två tänder hade orsakats av olyckan.

Frakturerna krävde en implantatbehandling för att ersätta tre tänder. Försäkringskassan ansåg dock att ersättning endast för att återcementera bron kunde utges.

Försäkringskassan anförde att mannen redan före olycksfallet hade ett behandlingsbehov och att det var detta som låg bakom behovet av implantatbehandling. Förvaltningsrätten gick på Försäkringskassans linje.

Den behandlande tandläkaren anförde dock att skadornas utseende stämde väl överens med det medlemmen varit utsatt för, samt förklarade varför det var mindre troligt att skadorna berodde på hans tandstatus före olyckan.

Full ersättning

Kammarrätten fann att övervägande skäl talar för ett samband mellan olycksfallet och de två frakturerna vilket resulterar i att medlemmen nu får full ersättning för behandlingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078